Business Software Event

28 september 2017  
Midden Nederland Hallen, Barneveld
09.30 - 17.30 uur
Vraag hier meer informatie aan Hou mij op de hoogte

Flexibeler, sneller én goedkoper met Open Source Software & Hardware 

Op 30 november organiseert Mikrocentrum de eerste editie van OSSHC 2016, het jaarlijkse Open Source Software en Hardware Congres van de Benelux. Het OSSHC richt zich op het industrieel gebruik van open source soft- en hardware.

Doel van deze bijeenkomst is duidelijkheid verschaffen over de feiten en fabels rond OSSHC. Niet alleen voor de diepgewortelde techneut maar ook voor partijen die snel toepassingen willen realiseren. Aan het einde van de dag bent u in staat om een weloverwogen keus te maken tussen open en closed soft- en hardware.

Thema’s:

- Wat verstaan we onder Open Source? Wat zijn de definities en de regels waaraan men zich dient te houden. Welke licentievormen kennen we?

- Impact van Open Source Software. Hoe laten we anderen helpen bij de ontwikkeling? Hoe zorgen we ervoor dat niet alleen zij maar ook wij er financieel beter van worden?

- Wat zijn de voor- en nadelen van Open Source Hardware? Zijn de producten gemakkelijker verkoopbaar? Hoe houden we grip op het design?

- Hoe past Open Source binnen het Internet of Things? Welke netwerkarchitecturen moeten we ondersteunen?

- Hoe zorgen we ervoor dat anderen gemakkelijk toegang krijgen tot de sources, bijvoorbeeld via sites als sourceforge.net en github.com

- Hoe past Open Source binnen het security vraagstuk? Is het gevaarlijker of juist veiliger?

Mis het niet en kom op 30 november naar de eerste editie van OSSHC.