BSE 2018 connected manufacturing

Business Software Event 2018 helpt maakbedrijven met digitale transformatie

De maakindustrie is in snel tempo aan het veranderen. Zo neemt de rol van software in de productieketen sterk in betekenis toe. Veel ondernemingen maken momenteel de omschakeling van op papier naar digitaal werken. Deze omschakeling heeft effect op het gehele proces: van klantbehoefte via ontwerp tot aan de eindgebruiker. Toch loopt dat allemaal niet van een leien dakje. Op 9 oktober 2018 belicht het Business Software Event in de Midden Nederland Hallen te Barneveld, de laatste softwareontwikkelingen om de maakindustrie bij deze transitie, oftewel de weg naar Industry 4.0, te helpen.

De overgang naar papierloos werken is geen gemakkelijke weg. Een smartphone of tablet is gemakkelijk aan te schaffen, maar vraagt training en een zekere periode van gewenning. Om nog maar niet te spreken van koppelingen, integraties en alle security maatregelen die getroffen moeten worden om hackers buiten de deur te houden. Dit vraagt een heldere visie op het gebied van automatiseren en verbeteren van bedrijfsprocessen. Oude processen moeten hierbij worden omgebogen. Het maken van kleine stapjes in dit proces helpt de transitie beheersbaar te maken (en te houden) en medewerkers geleidelijk te laten wennen aan de verandering.

Succesverhalen, wetenschappelijke presentaties en 10 actuele thema’s centraal

“De digitale transformatie komt bij veel bedrijven vaak maar moeilijk op gang. De uitspraak, “We doen het toch al jaren goed zo en waarom moet het dan anders?” komt dan ook vaak naar voren wanneer een bedrijf begint aan een dergelijke verandering. We zien dat bedrijven behoefte hebben aan handvatten om de interne perceptie om te buigen en het transitieproces in gang te zetten. Deze handvatten komen het best tot zijn recht in succesverhalen, waarvan er al een aantal hele mooie uit de maakindustrie te zien zijn. Een aantal van deze cases, gecombineerd met wetenschappelijke presentaties, vormen het lezingenprogramma tijdens het Business Software Event”, aldus Eventmanager Timo van Leent. De volgende actuele uitdagingen binnen de maakindustrie komen in het programma aan bod:

  1. Systeemintegratie & Connectivity
  2. Ketenbeheersing
  3. Servitization
  4. Slim design
  5. First time fix right
  6. End to end service organisatie
  7. Privacy & security risk management
  8. Smart Industry - concreter maken
  9. Gestructureerde data
  10. Best of breed oplossing

Laagdrempelig software specialisten ontmoeten

Naast procesverbetering moet ook de automatisering een kans krijgen de juiste oplossing te vinden. Hier is ervaring voor nodig, zowel bij de implementatie van maatwerk als kant-en-klare software. Deze praktijkervaring ligt bij in te huren software specialisten. Het Business Software Event vormt een laagdrempelige omgeving waar u met uw vragen terecht kunt bij een grote diversiteit aan aanbieders. Dat varieert van een consultant die u op weg helpt of specialisten die al diverse implementaties achter de rug hebben.

Business Software Award

Naast de lezingen en de activiteiten op de expovloer, wordt ook dit jaar de Business Software Award uitgereikt aan een bedrijf met een bijzondere implementatie en/of realisatie. De award werd in 2017 toegekend aan Lassche en Keizer BV. Zij verzorgen dit jaar een lezing over het resultaat van hun oplossing en het vervolg.

Gratis bezoeken en aanmelden

Met ruim 20 sprekers in het congresprogramma en 50 exposanten op de beursvloer, geeft het Business Software Event u dé handvatten om de digitale transformatie in goede banen te leiden. Bezoeken is gratis voor afgevaardigden uit de maakindustrie. 

 

Registreer gratis uw bezoek