business software award0 2017

Genomineerden voor Business Software Award 2017 zijn bekend

Tijdens het Business Software Event 2017 wordt voor de tweede keer de Business Software Award uitgereikt, dé onderscheiding voor het meest innovatieve business software project binnen de maakindustrie. Welk bedrijf zal de winnaar van afgelopen jaar, Euramax BV, opvolgen?

Samen met de vakjury kiest u de winnaar uit drie genomineerden

Alle inzendingen zijn beoordeeld door een deskundige vakjury en hieruit zijn 3 genomineerden gekozen.

De genomineerden zijn:

Het Twentse familiebedrijf Lassche en Keizer is specialist in koudetechniek, airconditioning en klimaatbeheersing. Haar eindklanten zijn eindgebruikers in de industrie, de horeca, (groot-)winkelbedrijven en bedrijven in het MKB, maar ook installatiebedrijven, grootkeuken-bedrijven, brouwerijen en particulieren. Lassche en Keizer is een vooruitstrevend bedrijf in haar branche en wil dit graag blijven.

De serviceorganisatie van Lassche en Keizer was echter volledig ingericht op preventief onderhoud en reactief verhelpen van storingen. Het bedrijf ziet echter voordelen van het kunnen voorkomen van storingen aan installaties met predictive maintenance. Vooraf kunnen inschatten wanneer er iets aan koelsystemen moet gebeuren, heeft voor zowel Lassche en Keizer voordelen, als voor de klant. De uitdaging voor Phact was dan ook om een software oplossing te ontwikkelen waarmee uiteindelijk 100% voorspelbaar onderhoud kan worden gerealiseerd.

Deze oplossing bestaat uit een detectiesysteem welke afwijkingen ten opzichte van normen of verwachtingen aangetoond en een webportaal met dashboards voor een visuele presentatie van de resultaten van het detectiesysteem.

Van Riemsdijk Rotterdam BV is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van speciale oplossingen voor luchtvracht. De belangrijkste doelstelling voor van Riemsdijk is doorlooptijdverkorting (QRM). De software van Ridder maakt het digitaal uitwisselen van orders mogelijk. De bestellingen worden in UBL-formaat geëxporteerd, waarna deze door leveranciers als verkooporder kunnen worden geïmporteerd. De bevestiging wordt inclusief levertijd en prijzen verstuurd, die bij import bij van Riemsdijk automatisch worden vergeleken. Dit levert flinke tijdswinst bij grote orders op en er worden geen typefouten meer gemaakt. Deze manier van werken werkt zo prettig (snel en foutloos) dat het de samenwerking stimuleert. Zo is dit onderdeel geworden van het partnerschap dat VRR heeft met haar belangrijkste leveranciers.

Het eigengemaakte ERP systeem van de VDL Groep, PBS (Produktie Besturings Systeem) is dringend toe aan een nieuw technisch platform en dient ook meer geschikt te zijn voor toekomstige functionele uitbreidingen. De eigen IT-beheerorganisatie krijgt samen met leverancier Thinkwise de opdracht om in 1 jaar VBS (VDL Besturings Systeem) te ontwikkelen en daarna in 2 jaar alle 33 werkmaatschappijen (in Nederland, België en Roemenië, met een gemiddeld aantal werknemers van 100 per werkmaatschappij) die momenteel PBS gebruiken van de nieuwe software te voorzien. Alle bestaande functionaliteiten dienen te blijven bestaan (die in PBS zaten en ook in een gekoppelde kwaliteitsmanagementapplicatie, eveneens ontwikkeld door Thinkwise,  die bij 7 werkmaatschappijen actief was) en daarnaast moet EDI (Electronic Data Interchange) volledig geïntegreerd worden. Verder wordt VBS centraal aangeboden in het VDL-datacenter (voorheen had iedere werkmaatschappij een eigen locale PBS-versie). 

Presentaties tijdens het Business Software Event

Deze 3 genomineerden presenteren hun project tijdens het Business Software Event om 14.30 uur in het Grand Café. Na afloop vragen we u te stemmen op uw favoriet. De beoordeling door de vakjury en de stem van het publiek bepalen samen welke innovatie op 28 september de Business Software Award 2017 ontvangt. De vakjury bestaat uit:

  • Richard Heijne den Bak - Mitopics 
  • Jan van Moorsel - Mikrocentrum
  • Gerard Litjens - CIMData Solutions 
  • Peter Wijers - Euramax
  • Hans Wortmann - Rijksuniversiteit Groningen