Business Software Hessel Visser

Hoe kunnen we onze Business Software zo goed mogelijk inzetten of omzetten?

De economie is gunstig voor de gemiddelde ondernemer in de metaalindustrie. Er is weer tijd om te investeren in geld voor automatisering. De vraag is echter hoe we dit op een zorgvuldige wijze kunnen uitvoeren? Op het Business Software Event komen diverse voorbeelden aan de orde van hoe het wel en niet moet. Logistiek expert Hessel Visser schetst een beeld op wat komen gaat.

Een gunstige economie heeft ook bijeffecten die ongunstig zijn voor de bedrijfsvoering. Door de schaarste aan personeel bij diverse ondernemingen die gerelateerd zijn aan de maakindustrie zal het lastiger zijn om de juiste consultant te vinden. De beste zijn misschien wel al ergens aan de slag. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Kort geleden werd ik ook gepolst voor een klus, maar door diverse redenen liet ik deze aan mij voorbij gaan. Nu bleek dat de betrokken ondernemer zijn oor heeft laten hangen naar een consultant die weer een ‘vriendje’ had. U kent de werkwijze waarschijnlijk wel. Helaas bleek dat zijn vriendje ergens anders sporen van vernieling had achter gelaten. De adviezen van het vriendje bleken in de praktijk ook niet naar wens te verlopen.

Het belang van een bewezen track record

Mijn eerste waarschuwing is daarom niet in zee te gaan met mensen die u geen bewezen track record van succesvolle projecten kunnen laten zien. Sterker nog: waarom heeft de betrokken ondernemer niet eens even gebeld met voormalige klanten of er misschien even een bezoek aan gewaagd bij die klant. Het gezegde: “Vertrouwen is goed, maar controleren is beter” wil ik hier eens tegen het licht houden. Als u een consultant in wil gaan huren om uw organisatie op een hoger niveau te brengen met de juiste business software, is het wel de vraag of u het zelf kunt controleren. Wie kan de ontwikkelingen bij houden op dit gebied. Daar heeft u vaak meer kennis voor nodig. Leg uw oor te luister bij de diverse klanten en ga ook verder. Neem eens een kijkje bij het bedrijf. Dan wordt het beeld van of over de consultant vaak ook veel duidelijker.

Automatiseringsprojecten: een complexe zaak

De situaties die nu spelen bij de huidige automatiseringszaken zijn veel complexer dan ooit te voren. Blijven we bij de oude legacy of stappen we in de SAAS-wereld. Leeft u zich daar ook zelf op in, want anders verliest u het zicht op de zaak. Dat kan u veel kopzorgen en geld gaan kosten. We zien om ons heen nog heel veel automatiseringsprojecten de mist in gaan. Toch komt er een moment dat u en uw bedrijf er aan moeten gaan geloven. Doe het dan ook goed voorbereid. Op het kleinschalige Business Software Event is er veel tijd en gelegenheid om kennis op te doen. U kunt naast de diverse leveranciers ook in gesprek gaan met andere beursbezoekers op de diverse ontmoetingsplaatsen in de hal. In het verleden zijn hier al mooie contacten uit voortgekomen. Zo leert u ook van elkaar.

Het Business Software Event helpt u succesvol te automatiseren

Er worden diverse lezingen verzorgd door kenniswerkers en mensen uit de praktijk. Kom, zie, hoor en spreek met elkaar op het Business Software Event. Zo gaat u beter voorbereid de drempel over naar een nieuwe tijdperk. Bij het Business Software Event krijgt u ook betrokkenheid en inzicht. Zo kan het implementeren een succes worden voor uw onderneming. Dan kunt u samen met de juiste partner komen tot een degelijke en verantwoorde wijze van automatiseren.

Registreer gratis uw bezoek