winnaar BSE Award

Lassche en Keizer BV winnaar van de Business Software Award 2017

Op 28 september 2017 organiseerde Mikrocentrum de 4e editie van het Business Software Event in de Midden Nederland Hallen te Barneveld. Centraal stonden dit jaar business software oplossingen en succesverhalen specifiek gericht op de maakindustrie. Lassche en Keizer BV werd door een vakjury en de aanwezigen gekozen tot winnaar van de Business Software Award 2017. De Business Software Award wordt toegekend aan voor het meest innovatieve business software project binnen de maakindustrie.

Over de winnende oplossing

Het project betrof het middels Internet of Things beter kunnen inschatten van de status van koelinstallaties bij klanten (predictive maintenance). Quotes van de jury: Vernieuwende aanpak; verbeterpotentieel om i.p.v. koeltechniek koeling te gaan leveren en bij productontwikkeling gebruik te gaan maken van data uit het veld. Het project is in eigen beheer uitgevoerd (o.a. eigen sensoren ontwikkeling) in samenwerking met leverancier PHACT. Naast de uitreiking van de Business Software Award, vond er ook een lezingenprogramma lezingen plaats, met 3 keynotes. Een overzicht van deze keynotes:

De digitale revolutie in de fabricage en toelevering

Keynote Prof Dr Ir Hans Wortmann, Professor in Information Systems Rijksuniversiteit Groningen, sprak heldere taal over de digitale revolutie die gaande is in de wereld van fabricage en toelevering. Hij lichtte een stapsgewijze aanpak toe, die voor nagenoeg elke industrie van toepassing is, om de veranderende bedrijfsproces goed te kunnen blijven managen.

Tips over de implementatie van een geïntegreerde product configurator

Ing. Peter Wijers, Business Data Scientist & ICT Project leider bij Euramax Coated, deelde men de aanwezigen de opgedane ervaringen van het implementeren van een geïntegreerde product configurator binnen bestaande systemen.

Ervaring met smart factory concept door Mitsubishi Elevators

Hendrik van 't Hul MSc, CFO, Mitsubishi Elevators Europe, gaf een gedetailleerde inkijk in de manier waarop het begrip Smart Factory wordt geïmplementeerd waarbij circulariteit en innovatie belangrijke thema’s zijn.