Business software event 2014

Verbrede opzet Business Software Event zorgt voor forse groei

Het evenement Business Software voor de industrie is op 5 november 2013 zeer succesvol verlopen. Hiermee brengt Mikrocentrum alle softwaretools, die bedoeld zijn voor het aansturen en ondersteunen van interne bedrijfsprocessen, overzichtelijk bij elkaar. Dit vernieuwde concept is zowel door de bezoekers als de exposanten zeer goed gewaardeerd.

Het evenement bestaat uit een uitgebreide expositie en een interactief congresprogramma. Het draaide voorheen vooral nog om ERP en PLM maar tijdens deze editie is er ook aandacht voor: SCF, PCF, MES en planningssoftware. Omdat deze softwaretools steeds vaker gecombineerd en geïntegreerd worden binnen de industrie, wordt het samenbrengen van al deze losse softwaretools steeds belangrijker. Dit biedt voor de toekomst ruimte voor verdere verbreding met andere softwaretools zoals o.a.: CAD/CAM, CRM en kwaliteitsmanagement software. Mikrocentrum creëert hiermee een uniek en productonafhankelijk platform waar alle business softwaretools centraal staan.

Business software onmisbaar stategisch instrument voor maakindustrie

Voor managers uit de industrie is dit evenement een mooie gelegenheid om kennis op te bouwen en te leren van collega bedrijven, adviesbureaus en leveranciers om zo te komen tot nieuwe inzichten. Hiermee zijn zij zeer gebaat want van het management in de (maak)industrie wordt steeds meer geëist o.a.: realiseren van kortere doorlooptijden, integratie van informatiestromen, verbeteren van marges, efficiënter samenwerken in de keten en het verbeteren van de concurrentiepositie. Om optimaal te kunnen presteren is business software een onmisbaar strategisch instrument.

Binnen dit speelveld willen managers graag handvatten en antwoorden! Hoe kan ik mijn processen beter laten aansluiten op die van mijn toeleveranciers en/of klanten? Hoe optimaliseer ik mijn eigen interne bedrijfs-, ontwerp- , sales- en productieprocessen? Op welke manier kan ik mijn business software goed inzetten? Hoe kan ik met één druk op de knop de juiste gegevens uit mijn business software halen? Hier speelt de vernieuwde opzet van het Business Software Event precies op in.

Bredere opzet zorgt voor forse groei:

Kortom: het event is dit jaar flink vernieuwd. Zo is de naam veranderd van “Interne Logistiek” naar “Business Software Event”, zijn naast ERP en PLM meerdere softwaretools toegevoegd en is er gekozen voor een nieuwe locatie, namelijk Van der Valk Hotel te Eindhoven. Dit blijkt een gouden greep, want het event is fors gegroeid. Zo hebben 170 managers uit de industrie het evenement bezocht en 48 bedrijven hebben zich gepresenteerd op de goed gevulde beursvloer. Daarmee is het event in beide opzichten met ruim 60% gegroeid.